Lucullus Fogadó címer


Étlap



„Az emberiség története nem más, mint rövid jóllakottsági periódusokkal tarkított, idült éhezés.”

Lucius Licinius Lucullus (i.e. 117-57)

heavy

Reggelik

Napkezdésre valók

Hideg reggelik


Vaj, jam, méz

690 Ft

Sajttál fokhagymával és vajjal

990 Ft

Gépsonka vajjal

990 Ft

Főtt csülök tormával

1.600 Ft

Meleg reggelik


Piritós velővel

720 Ft

Melegszendvics

760 Ft

Bundáskenyér

690 Ft

Főtt tojás

210 Ft

Tükörtojás 1db

250 Ft

Tojásrántotta1 db

250 Ft

Szalonnás tojás 1 db

320 Ft

Tojásrántotta gombával 1 db

320 Ft

Velő tojással

350 Ft

Sajtos omlett 1 db

350 Ft

Gépsonka tükörtojással

350 Ft

Reggeli italok


Tea citrommal 2 dl

450 Ft

Tej (hideg-meleg) 2 dl

450 Ft

Tejeskávé 2 dl

520 Ft

Kakaó 2 dl

520 Ft

Lángosok

Noszlopi lángosok

A Noszlopi kelt tésztákról…

Meggyőződéssel állítom, hogy manapság igazán jól elkészített élesztős vagy más néven kelt tésztát igen kevés helyen lehet találni. A hozzánk betérőknek abban a szerencsés helyzetben van részük, hogy ezen kevés helyek egyikét tisztelték meg látogatásukkal. Azért tudunk Mi ilyen tésztákat tenni az Önök asztalára, mert a Konyhafőnökünk kezében rendkívüli módon benne van mindennemű kelt tészta készítése, készüljön az gyúrással, dagasztással vagy akár hajtogatással. Hogy teljes legyen a kép, a keze alatt dolgozó szakácsokat is meg tudta „Fertőzni” a tudományával.

Ha az itt felsorolt tésztafélék bármelyikét, vagy az étlapban hátrább található „Noszlopi Nagytúrós”-t megkóstolják, meglátják, igazat beszéltem.

(A Fogadós)

Natúr

740 Ft

Fokhagymás

740 Ft

Sajtos-tejfölös

870 Ft

Sonkával és sajttal

870 Ft

Gombával és sajttal

870 Ft

Velőkrémmel

1.020 Ft

Párolt zöldséggel és sajttal

1.020 Ft

PARASZTLÁNGOS  (baconnel és hagymával)

1.100 Ft

Áfonyalekvárral

870 Ft

Kajszibarack kompóttal

870 Ft

Levesek

Híg ételek
Csontleves cérnametélttel

630 Ft

Hideg gyümölcsleves

740 Ft

Fokhagyma-krémleves

740 Ft

PÖLÖSKEI UDVARDÍSZE – Házias Tyúkhúsleves

1.190 Ft

Ököruszályleves, benne főtt hús külön tálalva, tormával

1.540 Ft

Bableves füstölt csülökkel

1.190 Ft

Marhagulyás, bográcsban

1.390 Ft

Ételeink allergiát és intoleranciát okozó anyagtartalmáról tájékoztatás a felszolgáló személyzettől kérhető!

Nem nehéz ételek

Csőben sült zöldségek füstölt sajttal borítva

1.600 Ft

Karfiol morzsába forgatva, tartármártással

1.600 Ft

Sajt morzsába forgatva, áfonyával

2.300 Ft

Velőrózsák morzsába forgatva, tartármártással

1.900 Ft

Biztos, hogy az emberiség azért küzdötte fel magát a tápláléklánc csúcsára, hogy vegetáriánus legyen?!

Kisadag étel rendelése esetén 70%-os étlapárat számítunk fel!


Nosztalgia ételek

Nosztalgia oldal

A velem egykorúak biztosan emlékeznek rá, hogy az út menti Fogadók és Csárdák évtizedeken keresztül szinte kötelességszerűen étlapon tartották az alábbi ételeket, ám a közöttük lévő különbséget nem az elkészítés módja, inkább a felhasznált alapanyagok aránya, az adott konyha edényeinek íze, valamint a konyha ízvilága együttesen adták.

Így hát az egyik helyen az egyiknek, a másik helyen a másiknak volt nagyobb híre. Minálunk újabban a Babgulyásról hallok ilyesmit…

(Szabó Péter – Fogadós)

Pacalpörkölt

1.960Ft

Velős pacal

1.960 Ft

Borjúláb kirántva

1.800 Ft

Noszlopi marhapörkölt

2.340 Ft

Nosztalgia Serpenyő – Egyemberes Étek

Pulykamell natúr, fűszervajjal; Sertéstarja fokhagymásan, szalonnával; Sertésborda pirított gombával; Fűszeres burgonya

3.850 Ft

Szárnyasok

Mézes-szezámmagos csirkemell falatkák

2.400 Ft

Tejszínes, mustáros csirkemell csíkok

2.400 Ft

Csőben sült zöldségek csirkemell falatkákkal, füstölt sajttal

3.100 Ft

Csirkemell rántva / párizsiasan

2.100 Ft

Csirkemell tócsiba ágyazva, snidlinges tejföllel locsolva

3.100 Ft

Pulykamell natúr, fűszervajjal és áfonyával

2.100 Ft

Pulykamell sonkával és füstölt sajttal töltve, bundázva

2.590 Ft

Pulykamell kajszibarackkal és meggyel töltve, baconbe csavarva és fűszeres mártással tálalva

2.590 Ft

Sertéshúsok

Mustárban pácolt sertésborda rántva

2.300 Ft

Sertéstarja fokhagymásan, szalonnával

2.490 Ft

Chilis sertéstarja fűszermártással

2.650 Ft

Sertésborda erdei gomba mártással, baconnel

2.650 Ft

Sertésborda tormás csülökkel töltve, bundázva

2.650 Ft

Sertésborda velővel töltve, bundázva

2.650 Ft

Hagymás-szalonnás sertéscsülök

2.100 Ft

Halételek

Vizek ajándéka

Noszlopi Fogashalászlé

2.490 Ft

Fogasfilé bundázva

2.590 Ft

Fogasfilé fokhagymamártással

2.590 Ft

Fogasfilé natúr, fűszervajjal

2.590 Ft

Vadételek

Erdőről- mezőről valók

Noszlopi szarvaspörkölt

2.340 Ft

Szarvashús áfonyával

3.290 Ft

Szarvashús erdeigomba-mártással és baconnel

3.290 Ft

Szarvashús fűszeres barnamártással

3.290 Ft

Múltidéző Római tálak

LUCULLUSI LAKOMA – Kétemberes Étek

(Csirkemell tócsival, snidlinges tejföllel; Pulykamell sonkával és füstölt sajttal töltve, bundázva; Sertéstarja fokhagymásan, szalonnával; Fűszeres burgonya és Párolt rizs)

8.350 Ft

VESZTÁK TŰZHELYÉRŐL – Négyemberes Étek

(Csirkemell párizsiasan; Pulykamell kajszibarackkal és meggyel töltve, baconbe csavarva és fűszeres mártással; Hagymás-szalonnás sertéscsülök; Sertésborda pirított gombával; Sajt morzsába forgatva; Hasábburgonya; Rizs; Zöldségköret)

14.700 Ft

Savanyúságok – saláták

Az ecetben eltett savanyúságokat, befőtteket, lekvárokat a Lucullus Fogadó társvállalkozásaként működő manufaktúra, a friss salátákat pedig a konyha személyzete készíti.

Önkiszolgáló salátáspult

600 Ft/adag

Köretek

Ételszaporítók

Hasábburgonya

540 Ft

Párolt rizs

490 Ft

Sósburgonya

490 Ft

Galuska

490 Ft

Párolt Zöldségek

650 Ft

Friss Zöldségek

690 Ft

Fűszeres burgonyahasábok

650 Ft

Krokett

650 Ft

Tócsi fokhagymás tejföllel és sajttal

1.200 Ft

Desszertek

LISZTES-ÉDES ENNIVALÓK

Palacsinta saját készítésű Áfonya és Kajszibarack lekvárral

680 Ft

Palacsinta házi dióval töltve, csokiöntettel

950 Ft

Túrós palacsinta vanília öntettel

950 Ft

Túrós és meggyes rétes

870 Ft

Somlói galuska, saját készítésű gyümölcsbefőttel

870 Ft

NOSZLOPI NAGYTÚRÓS

950 Ft

Az elmúlt század negyvenes éveiben, Székesfővárosunk, Kígyó vagy Nagymező (nem tudtuk pontosan tisztázni!) utcájában alkotott egy NOSZLOPI nevű pék, aki a maihoz hasonló tésztát készített, és igen nagy sikere, híre volt. A sikert nem a tészta rendkívülisége adta, hanem az édes jellege, és az időpont, mivel mindez közvetlen a háború után történt és az emberek rendkívüli módon ki voltak éhezve az édes ízre.

Asztalfoglalás

Asztalfoglaláshoz kérjük hívjon telefonon!

+36 88/505 830


Fizetési lehetőségek: