Vaj, jam, méz | 870 Ft |
---|---|
Sajttál fokhagymával és vajjal | 1.240 Ft |
Gépsonka vajjal | 1.240 Ft |
Főtt csülök tormával | 1.980 Ft |
Piritós velővel | 980 Ft |
---|---|
Melegszendvics | 980 Ft |
Bundáskenyér | 860 Ft |
Főtt tojás | 270 Ft |
Tükörtojás 1db | 350 Ft |
Tojásrántotta1 db | 350 Ft |
Szalonnás tojás 1 db | 420 Ft |
Tojásrántotta gombával 1 db | 420 Ft |
Velő tojással | 460 Ft |
Sajtos omlett 1 db | 460 Ft |
Gépsonka tükörtojással | 460 Ft |
Tea citrommal 2 dl | 560 Ft |
---|---|
Tej (hideg-meleg) 2 dl | 560 Ft |
Tejeskávé 2 dl | 610 Ft |
Kakaó 2 dl | 610 Ft |
A Noszlopi kelt tésztákról…
Meggyőződéssel állítom, hogy manapság igazán jól elkészített élesztős vagy más néven kelt tésztát igen kevés helyen lehet találni. A hozzánk betérőknek abban a szerencsés helyzetben van részük, hogy ezen kevés helyek egyikét tisztelték meg látogatásukkal. Azért tudunk Mi ilyen tésztákat tenni az Önök asztalára, mert a Konyhafőnökünk kezében rendkívüli módon benne van mindennemű kelt tészta készítése, készüljön az gyúrással, dagasztással vagy akár hajtogatással. Hogy teljes legyen a kép, a keze alatt dolgozó szakácsokat is meg tudta „Fertőzni” a tudományával.
Ha az itt felsorolt tésztafélék bármelyikét, vagy az étlapban hátrább található „Noszlopi Nagytúrós”-t megkóstolják, meglátják, igazat beszéltem.
(A Fogadós)
Natúr | 1.150 Ft |
---|---|
Fokhagymás | 1.200 Ft |
Sajtos-tejfölös | 1.620 Ft |
Sonkával és sajttal | 1.620 Ft |
Gombával és sajttal | 1.620 Ft |
Velőkrémmel | 1.620 Ft |
Párolt zöldséggel és sajttal | 1.620 Ft |
PARASZTLÁNGOS (baconnel és hagymával) | 1.750 Ft |
Áfonyalekvárral | 1.620 Ft |
Kajszibarack kompóttal | 1.620 Ft |
Csontleves cérnametélttel | 950 Ft |
---|---|
Hideg gyümölcsleves | 1.250 Ft |
Fokhagyma-krémleves | 1.250 Ft |
PÖLÖSKEI UDVARDÍSZE – Házias Tyúkhúsleves | 1.880 Ft |
Ököruszályleves, benne főtt hús külön tálalva, tormával | 2.450 Ft |
Bableves füstölt csülökkel | 1.950 Ft |
Marhagulyás, bográcsban | 2.450 Ft |
Ételeink allergiát és intoleranciát okozó anyagtartalmáról tájékoztatás a felszolgáló személyzettől kérhető!
Csőben sült zöldségek füstölt sajttal borítva | 2.860 Ft |
---|---|
Karfiol morzsába forgatva, tartármártással | 2.530 Ft |
Sajt morzsába forgatva, áfonyával | 3.100 Ft |
Velőrózsák morzsába forgatva, tartármártással | 2.860 Ft |
Biztos, hogy az emberiség azért küzdötte fel magát a tápláléklánc csúcsára, hogy vegetáriánus legyen?!
Kisadag étel rendelése esetén 70%-os étlapárat számítunk fel!
Nosztalgia oldal
A velem egykorúak biztosan emlékeznek rá, hogy az út menti Fogadók és Csárdák évtizedeken keresztül szinte kötelességszerűen étlapon tartották az alábbi ételeket, ám a közöttük lévő különbséget nem az elkészítés módja, inkább a felhasznált alapanyagok aránya, az adott konyha edényeinek íze, valamint a konyha ízvilága együttesen adták.
Így hát az egyik helyen az egyiknek, a másik helyen a másiknak volt nagyobb híre. Minálunk újabban a Babgulyásról hallok ilyesmit…
(Szabó Péter – Fogadós)
Pacalpörkölt | 3.860 Ft |
---|---|
Velős pacal | 3.860 Ft |
Borjúláb kirántva | 3.510 Ft |
Noszlopi marhapörkölt | 4.150 Ft |
Nosztalgia Serpenyő – Egyemberes Étek
Pulykamell natúr, fűszervajjal; Sertéstarja fokhagymásan, szalonnával; Sertésborda pirított gombával; Fűszeres burgonya
5.880 Ft
Mézes-szezámmagos csirkemell falatkák | 3.840 Ft |
---|---|
Tejszínes, mustáros csirkemell csíkok | 3.840 Ft |
Csőben sült zöldségek csirkemell falatkákkal, füstölt sajttal | 4.960 Ft |
Csirkemell rántva / párizsiasan | 3.450 Ft |
Csirkemell tócsiba ágyazva, snidlinges tejföllel locsolva | 4.960 Ft |
Pulykamell natúr, fűszervajjal és áfonyával | 3.450 Ft |
Pulykamell sonkával és sajttal töltve, bundázva | 4.150 Ft |
Pulykamell kajszibarackkal és meggyel töltve, baconbe csavarva és fűszeres mártással tálalva | 4.150 Ft |
Mustárban pácolt sertésborda rántva | 3.690 Ft |
---|---|
Sertéstarja fokhagymásan, szalonnával | 4.150 Ft |
Chilis sertéstarja fűszermártással | 4.150 Ft |
Sertésborda erdei gomba mártással, baconnel | 4.150 Ft |
Sertésborda tormás csülökkel töltve, bundázva | 4.150 Ft |
Sertésborda velővel töltve, bundázva | 4.150 Ft |
Hagymás-szalonnás sertéscsülök | 4.150 Ft |
Noszlopi Fogashalászlé | 3.800 Ft |
---|---|
Fogasfilé bundázva | 4.350 Ft |
Fogasfilé fokhagymamártással | 4.350 Ft |
Fogasfilé natúr, fűszervajjal | 4.350 Ft |
Noszlopi szarvaspörkölt | 4.150 Ft |
---|---|
Szarvashús áfonyával | 4.990 Ft |
Szarvashús erdeigomba-mártással és baconnel | 4.990 Ft |
Szarvashús fűszeres barnamártással | 4.990 Ft |
LUCULLUSI LAKOMA – Kétemberes Étek
(Csirkemell tócsival, snidlinges tejföllel; Pulykamell sonkával és füstölt sajttal töltve, bundázva; Sertéstarja fokhagymásan, szalonnával; Fűszeres burgonya és Párolt rizs)
12.890 Ft
VESZTÁK TŰZHELYÉRŐL – Négyemberes Étek
(Csirkemell párizsiasan; Pulykamell kajszibarackkal és meggyel töltve, baconbe csavarva és fűszeres mártással; Hagymás-szalonnás sertéscsülök; Sertésborda pirított gombával; Sajt morzsába forgatva; Hasábburgonya; Rizs; Zöldségköret)
21.890 Ft
Az ecetben eltett savanyúságokat, befőtteket, lekvárokat a Lucullus Fogadó társvállalkozásaként működő manufaktúra, a friss salátákat pedig a konyha személyzete készíti.
Káposzta saláta | 860 Ft |
---|---|
Csemege uborka | 860 Ft |
Karfiol ecetben | 860 Ft |
Uborka saláta | 860 Ft |
Ecetes almapaprika (csípős) | 860 Ft |
Vegyes savanyúságtál | 990 Ft |
Meggybefőtt | 860 Ft |
Hasábburgonya | 720 Ft |
---|---|
Párolt rizs | 690 Ft |
Sósburgonya | 690 Ft |
Galuska | 690 Ft |
Párolt Zöldségek | 860 Ft |
Friss Zöldségek | 980 Ft |
Fűszeres burgonyahasábok | 860 Ft |
Krokett | 860 Ft |
Tócsi fokhagymás tejföllel és sajttal | 1.610 Ft |
Palacsinta saját készítésű Áfonya és Kajszibarack lekvárral | 1.040 Ft |
---|---|
Palacsinta házi dióval töltve, csokiöntettel | 1.460 Ft |
Túrós palacsinta vanília öntettel | 1.460 Ft |
Túrós és meggyes rétes | 1.520 Ft |
Somlói galuska, saját készítésű gyümölcsbefőttel | 1.520 Ft |
NOSZLOPI NAGYTÚRÓS | 1.520 Ft |
Az elmúlt század negyvenes éveiben, Székesfővárosunk, Kígyó vagy Nagymező (nem tudtuk pontosan tisztázni!) utcájában alkotott egy NOSZLOPI nevű pék, aki a maihoz hasonló tésztát készített, és igen nagy sikere, híre volt. A sikert nem a tészta rendkívülisége adta, hanem az édes jellege, és az időpont, mivel mindez közvetlen a háború után történt és az emberek rendkívüli módon ki voltak éhezve az édes ízre.