Lucullus Fogadó címer


Lucullus Fogadó

heavy

„Volt emberek.

Ha nincsenek is, vannak még. Csodák.

Nem téve semmit, nem akarva semmit,

hatnak tovább.”

(Kosztolányi Dezső)

Szabó Péter

Fogadós

(1952 – 2021)

Cégtörténet

Noszlopi Finomságok - Legendárium

A Noszlopi Finomságok – Legendárium – Cégtörténet mellékleteként 2008. 11. 14.-én az alábbiakat írta a magát csak Fogadósnak nevező Szabó Péter, a Lucullus Fogadó megálmodója és alapítója.

Minden Ember története, így talán az enyém is, akkor kezdődött amikor Ádám és Éva elvesztette a Haszonélvezeti Jogát a Paradicsomban!

Jelen történetemet mégsem attól kezdem, hanem Kr. u. 1990. május 26-án, mivel ezen a napon fogadott először vendégeket, Magyarország –

Észak-Dunántúl, középső részén található, Noszlop Község keleti kapujában újonnan felépített: LUCULLUS FOGADÓ

Miért is ide álmodtam meg ezt a mai napig családi vállalkozásban üzemelő Élménykombinátot, én mint Szabó Péter – aki ez idő tájt már nem kevesebb mint húsz éve a vendéglátással foglalkozó, felszolgáló és szakács alapképzettségű – Fogadós?

Talán azért, mivel abban reménykedtem, hogy a Nyugat-Dunántúlt észak – déli irányban átszelő – Noszlopon átvezető országúton – járnak már annyian, hogy megél egy igényesebb szolgáltatást nyújtó Fogadó.

1990. május 26-án Családommal és a Megálló Vendéglőből áthozott teljes személyzettel megnyitottuk a Lucullus Fogadó –t, amiről előre nem tudtam, hogy sikeres lesz-e, de ott volt az a jóleső érzés: Többet nem kell aláírás gyűjtő körútra kelnem, mert ki szeretném meszeltetni a konyhát!

Darwin szerint „Sohasem a legokosabb vagy a legerősebb a túlélő, hanem az amelyik legjobban alkalmazkodik a környezetéhez!„

Én a magam részéről kezdek hinni neki! Nem csak kezdetben, de ma is olyan vendéglátást képzelek el, ami illik ebbe a házba, ebbe a környezetbe és amit itt vár vagy remél tőlünk a vendég ha megáll a ház előtt. Eddig úgy tűnik nem rossz irány!

Az év valamennyi napján (a javítás, felújítás is éjjel történik!) reggel 6 – 22 óráig étellel- itallal, szállással 0-tól 24 óráig várjuk vendégeinket.

Közétkeztetésen – 300 fő /nap – kívül, a közel 200 féle ételt tartalmazó (ami között egyetlen egy sem tájidegen!) Étel és Itallappal dolgozunk!

A mai Falusi Vendéglátásban nem nagyon van olyan Vendég igény, aminek nem tudunk megfelelni, legyen az házon belül vagy kívül!

A kezdeti 18-cal szemben jelenleg 238 székkel, valamint 6 szobában 16 ággyal tudunk a vendégek rendelkezésére állni!

Vendégeink megfelelő színvonalú ellátását, a közel húsz fős, Nagyon Jól képzett Személyzet garantálja! Ami számomra még külön öröm, hogy majdnem valamennyien saját nevelésűek!

A Lucullus Fogadóban Noszlopon, úgy érzem meglehetősen átgondolt, céltudatos és a környezetünkhöz kapcsolódó vendéglátást művelünk. Ezzel együtt mi is tudjuk: „A Vendég megszerzésénél csak egy nehezebb dolog van, a megtartása!” Így bármennyire jó és szép az amit ma teszünk, mégis folyamatosan megújítjuk, vagy a kínálatot vagy éppen a berendezést, mivel a legjobbnál is van egy még jobb és minden legszebbnél is van egy még szebb!

Mindezt nem öncélúan, de még azt sem mondhatom, hogy a vendéglátós környezet miatt kényszerből, egyszerűen csak a Vendégért tesszük!

írta: Szabó Péter – Fogadós

2008. 11. 14.-én,

Noszlopon

Noszlopi Finomságok

A "Noszlopi Finomságok" általunk folyamatosan felügyelt termeltetésből származó alapanyagokból, szigorúan ellenőrzött technológiával, az általunk kifejlesztett receptek alapján, hőkezeléssel készülő PRÉMIUM kategóriás termékek.

  • Ételízesítők
  • Savanyúságok
  • Lekvárok
  • Befőttek

Bemutatóház és rendelésfelvétel:

8456 Noszlop, Dózsa Gy. u. 1.

+36 88/505 840

+36 30/937 0319

info@n-finomsagok.hu

www.n-finomsagok.hu