promoimage-head
Fogadó | Étterem | Étlap



Az ételeink és a kiszolgálás megfelelő minőségéért
Szabóné Havasi ErzsébetüzletvezetőSzabó MelindaétteremvezetőKönyvné Dózsa Erzsébetmesterszakács - konyhafőnök irányításával a Lucullus Fogadó személyzete tartozik felelősséggel:

A Noszlopi kelt tésztákról…Meggyőződéssel állítom, hogy manapság igazán jól elkészített élesztős vagy más néven kelt tésztát igen kevés helyen lehet találni. A hozzánk betérőknek abban a szerencsés helyzetben van részük, hogy ezen kevés helyek egyikét tisztelték meg látogatásukkal. Azért tudunk Mi ilyen tésztákat tenni az Önök asztalára, mert a Konyhafőnökünk kezében rendkívüli módon benne van mindennemű kelt tészta készítése, készüljön az gyúrással, dagasztással vagy akár hajtogatással. Hogy teljes legyen a kép, a keze alatt dolgozó szakácsokat is meg tudta "Fertőzni" a tudományával.
Ha az itt felsorolt tésztafélék bármelyikét, vagy az étlapban hátrább található "Noszlopi Nagytúrós"-t megkóstolják, meglátják igazat beszéltem.
(A Fogadós)

Noszlop tájék elfeledett ízei… PÖLÖSKEI UDVARDÍSZE LEVES
Ár: 810,-
Pölöskei udvardísze leves

A Noszloptól északi irányba lévő szomszédos településen Bakonypölöskén, nem csak az udvarokon, az ólakban is igen díszlik a baromfi. Ehhez az ételünkhöz alapanyagul azok a kakasok szolgálnak, amelyek rendeltetés szerinti használata már nem megoldható, és, hogy a levesben ne csak a hús legyen igen jó, hanem a leve is, marha velős csontot társítunk hozzá főzéskor.

Noszlop tájék elfeledett ízei… ALÁSONYI DISZNÓDERÉK
Ár: 2330,-

Alásonyi disznóderék

Noszloptól napnyugta felé, Nagyalásony a szomszédos település, ahol nagyon értenek a disznótartáshoz. Innen választottuk ennek az ételünknek az alapanyagát, mégpedig az egészben lefejtett bőrös karaját, amit mi meg tudunk sütni bőrével, zsírjával fölfelé, így a sütés közben kisülő, lecsorgó saját zsírja locsolja és nem engedi kiszáradni a húst.

Kétféle módon is tudjuk tálalni:
• Édesen (Lekvárral és kompóttal)
• Sósan (Gombás szósszal, fokhagymával)

Noszlop tájék elfeledett ízei… A NOSZLOPI NAGYTÚRÓS
Ár: 590,-

Noszlopi nagytúrós

Történet:

Az elmúlt század negyvenes éveiben, Székesfővárosunk, Kígyó vagy Nagymező (nem tudtuk pontosan tisztázni!) utcájában alkotott egy NOSZLOPI nevű pék, aki a maihoz hasonló tésztát készített, és igen nagy sikere, híre volt. A sikert nem a tészta rendkívülisége adta, hanem az édes jellege, és az időpont, mivel mindez közvetlen a háború után történt és az emberek rendkívüli módon ki voltak éhezve az édes ízre.

Fölkutatták:
A Fogadós és a mindenre képes Baráti köre






ÉTLAP

NOSZTALGIA ÉTELEK
birkagulyás Bableves Füstölt Csülökkel, kenyércipóban vagy bográcsban
890,-
Lecsós fogasszeletek pirított gombával 1.820,-
Fokhagymás apróhús 1.230,-
Pacalpörkölt, Velős pacal 1.280-
Hagymás sertéscsülök pirított burgonyával 1.380,-
Zsivány- vagy Cigánypecsenye 1.710,-
...LEVENDULÁVAL ÉS NYÍRFACUKORRAL...
 
HÍG ÉTEL  
Levendulás meggyleves nyírfacukorral édesítve 790,-
MINDENFÉLE ENNIVALÓK  
Csirkemell falatok nyírfacukros uborkával, pikáns szaftban 1690,-
Levendulával sült libacomb nyírfacukorral ízesített párolt káposztával, levendulás törtburgonyával 2980,-
Roston sült fogas levendulával ízesített citromos hollandi mártással 2300,-
Sertésborda levendulás chilivel és sajttal borítva 1950,-
Párolt, tűzdelt szarvas szelet levendulás áfonyamártással 2900,-
ÉDESSÉGEK  
Nyírfacukros piskóta levendulás kajszibarack lekvárral 590,-
Nyírfacukorral ízesített túrós palacsinta levendulás meggylekvárral 690,-
NAPKEZDÉSRE VALÓK
birkagulyás HIDEG REGGELIK  
Vaj, jam, méz 450,-
Sajttál fokhagymával és vajjal 750,-
Gépsonka vajjal 590,-
Főtt csülök tormával 780,-
meleg_reggeli MELEG REGGELIK  
Piritós velővel 510,-
Melegszendvics 510,-
Bundáskenyér 510,-
Főtt tojás 190,-
Tükörtojás (1 db) 210,-
Tojásrántotta (1 db) 210,-
Szalonnás tojás (1 db) 280,-
Tojásrántotta gombával (1 db) 280,-
Velő tojással (1 db) 280,-
Sajtos omlett (1 db) 280,-
Gépsonka tükörtojással (1 db) 330,-
reggeli_italok REGGELI ITALOK  
Tea citrommal (2 dl) 310,-
Tej - hideg / meleg (2 dl) 310,-
Tejeskávé (2 dl) 350,-
Kakaó (2 dl) 350,-
Az oldal tetejére
NOSZLOPI LÁNGOSOK
lángos NOSZLOPI KAPROS-TÚRÓS POGÁCSA 300,-
NOSZLOPI LÁNGOSOK  
Natur 490,-
Fokhagymás 490,-
Sajtos-tejfölös 640,-
Sonkával és sajttal 640,-
Gombával és sajttal 640,-
Velőkrémmel 850,-
Gombás-csirkemájas 850,-
Párolt zöldséggel és sajttal 850,-
Áfonyalekvárral 640,-
Sárgabarack kompóttal 640,-
Kapros-túrós 850,-
HÍG ÉTELEK
birkagulyás Csontleves cérnametélttel 430,-
Csontleves csirkemájjal 470,-
Sajt-krémleves 530,-
Fokhagyma-krémleves - Csészében 530,-
Fokhagyma-krémleves - Kenyércipóban 780,-
Hideg gyümölcsleves 530,-
Ököruszályleves, benne főtt hús külön tálalva, tormával 830,-
Vadraguleves tárkonnyal ízesítve, kenyércipóban vagy bográcsban 870,-
PÖLÖSKEI UDVARDÍSZE LEVES 810,-
Az oldal tetejére
NEM NEHÉZ ÉTELEK
nem nehéz ételek Piritós fűszervajjal 430,-
Lucullus-saláta (friss zöldségek pikáns öntettel) 660,-
Brokkolival töltött burgonyarösti sajtmártással 790,-
Piritós Velővel 510,-
Karfiol morzsába forgatva, tartármártással 990,-
Csőben sült zöldségek füstölt sajttal borítva 1100,-
Sajt morzsába forgatva, áfonyával 1590,-
Velőrózsák morzsába forgatva, tartármártással 1060,-
SZÁRNYASOK
szárnyasok Csirkemáj zsírjában sütve 1070,-
Tejszínes, mustáros csirkemell csíkok 1490,-
Csirkemell szezámmagos köntösben 1490,-
Csirkemell tócsiba ágyazva, fokhagymás tejföllel locsolva 1890,-
Pulykamell natur, fűszervajjal és áfonyával 1550,-
Pulykamell sonkával, sajttal töltve 1690,-
Pulykamell cukkinivel és füstölt sajttal borítva 1690,-
Pulykamell kapros túróval töltve, tejföllel locsolva 1690,-
Libacomb sütve, párolt káposztával 2560,-
Az oldal tetejére
SERTÉSHÚSOK
sertéshúsok Sertésborda rántva 1580,-
Sertésborda karfiollal és sajttal 1780,-
Sertéstarja velőkrémmel 1710,-
Sertéstarja gombás-csirkemájas raguval 1710,-
Sertésborda csirkemájjal töltve, bundázva 1780,-
Sertésborda velővel töltve, bundázva 1780,-
Sertésborda brokkolival és baconnel töltve, sajtmártással 1850,-
Sertésborda fűszeres almával töltve, baconbe csavarva és vörösboros mártással tálalva 1850,-
"ALÁSONYI" DISZNÓDERÉK 2330,-
VIZEK AJÁNDÉKA
halak Noszlopi halászlé - Filézett hallal 1320,-
Pontyhalászlé, belsőséggel 1320,-
Noszlopi halászlé - Belsőséggel és filézett hallal 1590,-
Noszlopi halászlé - Belsőséggel 1790,-
Ponty morzsába forgatva 1520,-
Fogasfilé bundázva 1820,-
Fogasfilé kapormártással 1820,-
Fogasfilé fokhagyma-mártással 1820,-
MANGALICÁBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK
vad_husok Mangalicaborda rántva 2510,-
Fokhagymás Mangalicasült, párolt káposztával 2720,-
Mangalicasült vargányagomba-mártással 2990,-
Mangalicasült borsos- mustáros mártással 2990,-
ERDŐRŐL - MEZŐRŐL VALÓK
vad_husok Noszlopi szarvaspörkölt 1850,-
Szarvascomb barnamártással 2580,-
Szarvashús gombás, csirkemájas raguval 2580,-
Szarvashús áfonyával 2580,-
Szarvashús erdeigomba-mártással, baconnel 2580,-
Az oldal tetejére
BIRKAHÚSOK
birkagulyás Birkagulyás bográcsban vagy kenyércipóban 1390,-
Birkapörkölt 2190,-
   
MÚLTIDÉZŐ RÓMAI TÁLAK (2 főre)
birkagulyás LUCULLUSI LAKOMA
(Csirkemell tócsival, Sajt rántva, Sertésborda baconnel és brokkolival töltve, Pulykamell párizsiasan, Rizs és Hasábburgonya)
5490,-
MESSALINA TITKA
(Fogasfilé bundázva, Pulykamell kapros túróval töltve, Karfiol morzsába forgatva, Libacomb sütve, Fűszeres burgonyahasábok és Zöldségköret)
5750,-
APICIUS VACSORÁJA
(Pulykamell sonkával, sajttal töltve, Szarvas szeletek gombával és csirkemájjal, Sertésborda párizsiasan, Hasábburgonya és Krokett)
6120,-
Az oldal tetejére
ÉTELSZAPORÍTÓK
hasábburgonya Hasábburgonya 430,-
Párolt rizs 370,-
Sósburgonya 370,-
Burgonyapüré 390,-
Galuska 390,-
Zöldségköret 510,-
Burgonyafánk 440,-
Fűszeres burgonyahasábok 520,-
Krokett 520,-
Tojásos galuska 590,-
Tócsi fokhagymás tejföllel és sajttal 590,-
SAVANYÚSÁGOK - SALÁTÁK
birkagulyás Önkiszolgáló salátapult - 1 adag 490,-
Az ecetben eltett savanyúságokat, befőtteket, lekvárokat a Lucullus Fogadó társvállalkozásaként működő manufaktúra, a friss salátákat pedig a konyha személyzete készíti.
LISZTES - ÉDES ENNIVALÓK
deszert Palacsinta Áfonya- vagy saját készítésű Kajszibarack lekvárral 450,-
Palacsinta házi dióval töltve, csokiöntettel 540,-
Gesztenyés palacsinta csokiöntettel 540,-
Túrós palacsinta vanília öntettel 570,-
Burgonyafánk Áfonya- vagy saját készítésű Kajszibarack lekvárral 570,-
Túrós és meggy rétes, vaniliával 650,-
Somlói galuska, saját készítésű Meggy- és Kajszibarack befőttel 590,-
Gesztenyepüré 590,-
NOSZLOPI NAGYTÚRÓS 590,-
Az oldal tetejére

lang-de head-logo_promoprod-top
head-logo_promoprod-bot
NYITVA TARTÁS:
Egész évben 6 - 22 óráig
FÉRŐHELYEK:
GÁDOR (Nyitott terasz)
32 fő
VERANDA (Zárt terasz)
36 fő
ÉTTEREM
50 fő
LA-KOMA TEREM
120 fő
SZÁLLÓ
15 fő
ELÉRHETŐSÉG:
8456 NOSZLOP, Dózsa Gy. u. 1.
Tel.: 88/505-830
Fax: 88/505-840
Mobil: 30/901-2081
  20/937-0319
E-mail: info@lucullusfogado.hu















 

copyright: © lucullusfogado.hu / 2006  
design: Kreátor