promoimage-head
Fogadó | Étterem | Étlap



Az ételeink és a kiszolgálás megfelelő minőségéért
Szabóné Havasi ErzsébetüzletvezetőSzabó MelindaétteremvezetőKönyvné Dózsa Erzsébetmesterszakács - konyhafőnök irányításával a Lucullus Fogadó személyzete tartozik felelősséggel:

A Noszlopi kelt tésztákról…Meggyőződéssel állítom, hogy manapság igazán jól elkészített élesztős vagy más néven kelt tésztát igen kevés helyen lehet találni. A hozzánk betérőknek abban a szerencsés helyzetben van részük, hogy ezen kevés helyek egyikét tisztelték meg látogatásukkal. Azért tudunk Mi ilyen tésztákat tenni az Önök asztalára, mert a Konyhafőnökünk kezében rendkívüli módon benne van mindennemű kelt tészta készítése, készüljön az gyúrással, dagasztással vagy akár hajtogatással. Hogy teljes legyen a kép, a keze alatt dolgozó szakácsokat is meg tudta "Fertőzni" a tudományával.
Ha az itt felsorolt tésztafélék bármelyikét, vagy az étlapban hátrább található "Noszlopi Nagytúrós"-t megkóstolják, meglátják igazat beszéltem.
(A Fogadós)

Noszlop tájék elfeledett ízei… PÖLÖSKEI UDVARDÍSZE LEVES
Ár: 810,-
Pölöskei udvardísze leves

A Noszloptól északi irányba lévő szomszédos településen Bakonypölöskén, nem csak az udvarokon, az ólakban is igen díszlik a baromfi. Ehhez az ételünkhöz alapanyagul azok a kakasok szolgálnak, amelyek rendeltetés szerinti használata már nem megoldható, és, hogy a levesben ne csak a hús legyen igen jó, hanem a leve is, marha velős csontot társítunk hozzá főzéskor.

Noszlop tájék elfeledett ízei… ALÁSONYI DISZNÓDERÉK
Ár: 2330,-

Alásonyi disznóderék

Noszloptól napnyugta felé, Nagyalásony a szomszédos település, ahol nagyon értenek a disznótartáshoz. Innen választottuk ennek az ételünknek az alapanyagát, mégpedig az egészben lefejtett bőrös karaját, amit mi meg tudunk sütni bőrével, zsírjával fölfelé, így a sütés közben kisülő, lecsorgó saját zsírja locsolja és nem engedi kiszáradni a húst.

Kétféle módon is tudjuk tálalni:
• Édesen (Lekvárral és kompóttal)
• Sósan (Gombás szósszal, fokhagymával)

Noszlop tájék elfeledett ízei… A NOSZLOPI NAGYTÚRÓS
Ár: 590,-

Noszlopi nagytúrós

Történet:

Az elmúlt század negyvenes éveiben, Székesfővárosunk, Kígyó vagy Nagymező (nem tudtuk pontosan tisztázni!) utcájában alkotott egy NOSZLOPI nevű pék, aki a maihoz hasonló tésztát készített, és igen nagy sikere, híre volt. A sikert nem a tészta rendkívülisége adta, hanem az édes jellege, és az időpont, mivel mindez közvetlen a háború után történt és az emberek rendkívüli módon ki voltak éhezve az édes ízre.

Fölkutatták:
A Fogadós és a mindenre képes Baráti köre






ÉTLAP

NOSZTALGIA ÉTELEK
birkagulyás Bableves Füstölt Csülökkel 910,-
Lecsós fogasszeletek pirított gombával 1.980,-
Pacalpörkölt, Velős pacal 1.490,-
Hagymás sertéscsülök pirított burgonyával 1.520-
Zsivány- vagy Cigánypecsenye 1.850,-
NAPKEZDÉSRE VALÓK
birkagulyás HIDEG REGGELIK  
Vaj, jam, méz 490,-
Sajttál fokhagymával és vajjal 750,-
Gépsonka vajjal 750,-
Főtt csülök tormával 830,-
meleg_reggeli MELEG REGGELIK  
Piritós velővel 510,-
Melegszendvics 690,-
Bundáskenyér 510,-
Főtt tojás 190,-
Tükörtojás (1 db) 210,-
Tojásrántotta (1 db) 210,-
Szalonnás tojás (1 db) 280,-
Tojásrántotta gombával (1 db) 280,-
Velő tojással (1 db) 310,-
Sajtos omlett (1 db) 310,-
Gépsonka tükörtojással (1 db) 330,-
reggeli_italok REGGELI ITALOK  
Tea citrommal (2 dl) 310,-
Tej - hideg / meleg (2 dl) 310,-
Tejeskávé (2 dl) 350,-
Kakaó (2 dl) 350,-
Az oldal tetejére
MÉZES HETEK NOSZLOPON
birkagulyás
MÉZ - ELŐÉTEL  
Mézzel kevert kerti gazok
(friss saláta, lilahagyma, dió, alma, sajt, méz, stb.)
660,-
MÉZ - LÉ  
Áfonya-krémleves mézédesen 840,-
MÉZES - HÚSOK  
Mézes-mustáros csirkemell falatkák aszalt szilvával 1630,-
Mézzel locsolt pulykamell sajttal töltve, diós bundában 1810,-
Disznó lábának közepe édesen
(főtt, sütött sertéscsülök, mézes tormával)
1270,-
Mézes szarvas
(szarvas szeletek borsos, mustáros, mézes mártással)
2530,-
MÉZES-KÖRETEK  
Kiskerti egyveleg
(párolt zöldségek, fokhagymás, kapros, mézes öntettel)
560,-
MÉZES - ÉDES  
  Áfonyás-túrós palacsinta, mézzel ízesítve 740,-

Kedves Vendégünk minek utána jót ettél és ittál, valamint fizettél
MÉZ VELED!
NOSZLOPI LÁNGOSOK
lángos NOSZLOPI KAPROS-TÚRÓS POGÁCSA 350,-
NOSZLOPI LÁNGOSOK  
Natur 490,-
Fokhagymás 490,-
Sajtos-tejfölös 720,-
Sonkával és sajttal 720,-
Gombával és sajttal 720,-
Velőkrémmel 850,-
Gombás-csirkemájas 850,-
Párolt zöldséggel és sajttal 850,-
PARASZTLÁNGOS (baconnel és hagymával) 850,-
Áfonyalekvárral 640,-
Sárgabarack kompóttal 640,-
Kapros-túrós 850,-
HÍG ÉTELEK
birkagulyás Csontleves cérnametélttel 480,-
Csontleves csirkemájjal 520,-
Sajt-krémleves 590,-
Fokhagyma-krémleves - Csészében 590,-
Bazsalikomos Paradicsomleves 590,-
Hideg gyümölcsleves 590,-
Ököruszályleves, benne főtt hús külön tálalva, tormával 970,-
Vadraguleves tárkonnyal ízesítve, kenyércipóban vagy bográcsban 970,-
Marhagulyás, bográcsban 970,-
PÖLÖSKEI UDVARDÍSZE LEVES 920,-
Az oldal tetejére
NEM NEHÉZ ÉTELEK
nem nehéz ételek Piritós fűszervajjal 510,-
Lucullus-saláta (friss zöldségek pikáns öntettel) 730,-
Fűszeres csirkemell-saláta pikáns szósszal 1390,-
Fogas szeletek friss zöldségágyon 1640,-
Piritós Velővel 510,-
Karfiol morzsába forgatva, tartármártással 990,-
Csőben sült zöldségek füstölt sajttal borítva 1100,-
Sajt morzsába forgatva, áfonyával 1590,-
Velőrózsák morzsába forgatva, tartármártással 1160,-
SZÁRNYASOK
szárnyasok Csirkemáj zsírjában sütve 1070,-
Tejszínes, mustáros csirkemell csíkok 1640,-
Csőben sült zöldségek csirkemell falatkákkal, füstölt sajttal 1825,-
Csirkemell szezámmagos köntösben 1490,-
Csirkemell tócsiba ágyazva, fokhagymás tejföllel locsolva 2430,-
Pulykamell sonkával, sajttal töltve 1840,-
Pulykamell cukkinivel és füstölt sajttal borítva 1840,-
Pulykamell szilvával töltve, baconbe csavarva és fűszeres mártással tálalva 1870,-
Pulykamell kapros túróval töltve, tejföllel locsolva 1840,-
Az oldal tetejére
SERTÉSHÚSOK
sertéshúsok Sertésborda rántva 1580,-
Sertéstarja velőkrémmel 1850,-
Sertéstarja gombás-csirkemájas raguval 1850,-
Chilis sertéstarja fűszermártással 1850,-
Sertésborda csirkemájjal töltve, bundázva 1850,-
Sertésborda velővel töltve, bundázva 1850,-
Sertésborda brokkolival és baconnel töltve, sajtmártással 1850,-
Sertésborda fűszeres almával töltve, baconbe csavarva és vörösboros mártással tálalva 1850,-
"ALÁSONYI" DISZNÓDERÉK 2630,-
VIZEK AJÁNDÉKA
halak Noszlopi Pontyhalászlé 1570,-
Noszlopi Fogashalászlé 1570,-
Belsőséggel és hallal 1750,-
Belsőséggel 1950,-
Ponty morzsába forgatva 1670,-
Fogasfilé bundázva 1950,-
Fogasfilé Zöldfűszeres citrommártással 1980,-
Fogasfilé kapormártással 1980,-
Fogasfilé fokhagymamártással 1980,-
MANGALICÁBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK
vad_husok Mangalicaborda rántva 2870,-
Fűszeres Mangalicasült hagyma-kazallal 2870,-
Mangalicasült vargányagomba-mártással 3150,-
Mangalicasült borsos- mustáros mártással 3150,-
MARHAHÚSOK
vad_husok Noszlopi marhapörkölt 1960,-
Hagymás rostélyos 2810,-
Marhahátszín lecsósan, szalonnával 2810,-
Marhahátszín erdei gombamártással 2960,-
Marhahátszín fűszermártással 2960,-
ERDŐRŐL - MEZŐRŐL VALÓK
vad_husok Noszlopi szarvaspörkölt 1960,-
Szarvascomb barnamártással 2810,-
Szarvashús gombás, csirkemájas raguval 2810,-
Szarvashús áfonyával 2960,-
Szarvashús erdeigomba-mártással, baconnel 2960,-
Az oldal tetejére
MÚLTIDÉZŐ RÓMAI TÁLAK (2 főre)
birkagulyás LUCULLUSI LAKOMA
(Csirkemell tócsival, Sajt rántva, Sertésborda baconnel és brokkolival töltve, Hagymás sertéscsülök, Hasábburgonya és Rizs)
6490,-
MESSALINA TITKA
(Fogasfilé bundázva, Pulykamell cukkínivel és füstölt sajttal borítva, Karfiol morzsába forgatva, Sertésborda fűszeres almával töltve, Fűszeres burgonyahasábok és Rizs)
6170,-
APICIUS VACSORÁJA
(Pulykamell sonkával, sajttal töltve, Szarvas szeletek gombával és csirkemájjal, Csirkemell szezámmagos bundában, Sertéstarja fokhagymásan, szalonnával, Hasábburgonya és Krokett)
6920,-
Az oldal tetejére
ÉTELSZAPORÍTÓK
hasábburgonya Hasábburgonya 490,-
Párolt rizs 410,-
Sósburgonya 390,-
Hagymás törtburgonya 470,-
Galuska 410,-
Házi Zsemlegombóc 490,-
Zöldségköret 560,-
Burgonyafánk 490,-
Fűszeres burgonyahasábok 590,-
Krokett 590,-
Tojásos galuska 590,-
Tócsi fokhagymás tejföllel és sajttal 980,-
SAVANYÚSÁGOK - SALÁTÁK
birkagulyás Önkiszolgáló salátapult - 1 adag 530,-
Az ecetben eltett savanyúságokat, befőtteket, lekvárokat a Lucullus Fogadó társvállalkozásaként működő manufaktúra, a friss salátákat pedig a konyha személyzete készíti.
LISZTES - ÉDES ENNIVALÓK
deszert Palacsinta Áfonya- vagy saját készítésű Kajszibarack lekvárral 450,-
Palacsinta házi dióval töltve, csokiöntettel 540,-
Gesztenyés palacsinta csokiöntettel 650,-
Túrós palacsinta vanília öntettel 670,-
Burgonyafánk Áfonya- vagy saját készítésű Kajszibarack lekvárral 570,-
Túrós és meggy rétes, vaniliával 670,-
Somlói galuska, saját készítésű Meggy- és Kajszibarack befőttel 740,-
Gesztenyepüré 670,-
NOSZLOPI NAGYTÚRÓS 670,-
Az oldal tetejére

lang-de head-logo_promoprod-top
head-logo_promoprod-bot
NYITVA TARTÁS:
Egész évben 6 - 22 óráig
FÉRŐHELYEK:
GÁDOR (Nyitott terasz)
32 fő
VERANDA (Zárt terasz)
36 fő
ÉTTEREM
50 fő
LA-KOMA TEREM
120 fő
SZÁLLÓ
15 fő
ELÉRHETŐSÉG:
8456 NOSZLOP, Dózsa Gy. u. 1.
Tel.: 88/505-830
Fax: 88/505-840
Mobil: 30/901-2081
  20/937-0319
E-mail: info@lucullusfogado.hu















 

copyright: © lucullusfogado.hu / 2006  
design: Kreátor